01-ronny-kesa

Rönnynrannan vapaa-ajankeskuksen historia alkoi vuonna 1951, jolloin päärakennus valmistui Kesäniemen kansakouluksi. Vuonna 1974 kiinteistö muutettiin palvelemaan vapaa-ajan asumista ja siihen rakennettiin 11 makuuhuonetta.

Rakennuksen pinta-ala on 620 m2. Kiinteistö sijaitsee omalla 6,8 hehtaarin järvenrantatontilla. Omaa rantaviivaa on yli sata metriä. Kuusamon kaupunki ja Osuma aloittivat Kitkan alueen kehittämisen, jota nykyiset omistajat jatkavat.

Rönnynranta tarjoaa majoituspalveluja ja lisäksi alueella toimii useita matkailuyrittäjiä.

Tervetuloa perheet ja ryhmät - leirikoulut ja riparit!

Rönnynrantaan mahtuu majoittumaan kerralla jopa 40 henkeä. Yrityksille, ryhmille ja harrastajaporukoille Rönnynranta tarjoaa mukavat olosuhteet ja ainutlaatuisen ilmapiirin yhteiselle kokoontumiselle - tietysti kilpailukykyiseen hintaan. Sisätilat ja ympäristö ovat ihanteelliset myös leirikoulun tai rippikoululeirin pitämiseen.

Perheille ja ryhmille yhteistilat tarjoavat väljyyttä mökkimajoituksen ahtauden sijaan. Ulkoilun jälkeen ilta kuluu mukavasti, kun haastaa kaverin biljardi- tai pingismatsiin taikka rentoutuu lempivideon ääressä. Vaatteiden puhdistus ja kuivattelu sujuu hyvinvarustetussa kodinhoitohuoneessa.

Uusitut saunatilat ovat todella nautittavat; lauteilla istuessa tuikkii valopisteiden muodostama tähtitaivas ja pukuhuoneiden lämmin lämpimänvärinen lattia tuntuu mukavalta jalan alla. Saunan kelohonkainen takkahuone onkin jo legenda.

Ruokailupalvelut järjestyvät joustavasti ryhmän omien toivomusten mukaan. Miltä kuulostaisi vaikkapa paikalliset herkut Kitkan muikkukiusaus tai poronkäristys oman metsän puolukoiden kera. Aino-emäntä hoitaa haluttaessa myös perheiden ruokailut, niin että äitikin saa keittiöstä lomaa. Ruokapalveluiden edellytyksenä on vähintään kymmenen hengen ryhmä.

Isoa keittiötä ei vuokrata ilman emäntää. Huoneistoissa on omat minikeittiöt.

Hyvät mahdollisuudet erilaisiin harrastuksiin

Kitkan rannan moottorikelkka- ja maastopyöräreitit ovat Rönnynrannassa lomailevien ulottuvilla samoin kuin patikkareitit läheiseen Kouervaaran jylhiin maisemiin ja Riisitunturin kansallispuistoalueelle. Talvisin on kävelymatkan päässä tarjolla vaikkapa ohjattua koiravaljakkoajelua.

Ympäristökeskus on rakentanut nuotiopaikaksi todella upean hirsikodan Kitkajärven rantaan, Rönnyn tonttiin rajoittuen. Kotaan mahtuu parikymmentä henkeä. Siellä voi pitää monenlaisia elämystilaisuuksia lämmitettävissä tiloissa vaikkapa lättyjä paistellen. Kodan ranta on muotoiltu kesää varten ja sinne on rakennettu veneenlaskuluiska, mikä merkitsee sitä että vetouisteluun pääsee suoraan Rönnynrannasta.

Rönnynrannan ympäristö tarjoaa hyvät mahdollisuudet erilaisten talvilajien harrastamiseen.